19.01.2017

3G-трафік на гірськолижних курортах виріс в 2,5 рази

Національний оператор Інтертелеком розповів про зростання обсягу користування мобільним інтернетом на західноукраїнських курортах.


З початком зимового сезону 3G-трафік на найбільших гірськолижних курортах України в середньому виріс в 2,5 рази в порівнянні з позасезонним періодами. Таким чином, за грудень абоненти Інтертелеком використовували понад 5,4 Тб на швидкості 3G під час відпочинку на гірськолижних схилах.

Найактивніше використовують мобільний інтернет туристи на курортах Івано-франківської області - лідером за обсягом передачі даних в лижний сезон став відомий курорт Буковель. За грудень туристи спожили майже 3Тб трафіку і це в 3 рази більше, ніж в листопаді. А найкращу динаміку демонструє Яблуниця - користувачі протягом грудня використовували в 4,5 рази більше мобільного інтернету, ніж у звичайний період. У 3 рази більше стали користуватися 3G туристи на курортах Закарпаття - Пилипець, Ізки та Красія.
Обсяг користування 3G інтернетом зростає з кількох причин. Перша - внутрішній туризм все більше набирає популярність. Багато українців вважають за краще подорожувати по своїй країні, дізнаються її і діляться своїми враженнями з допомогою мобільного інтернету. Друга причина - велика територія покриття: 3G мережу оператора охоплює всі обласні центри та понад 14 000 населених пунктів, в яких проживає 86% населення України.
Для поліпшення якості передачі мобільного 3G в регіонах гірськолижних курортів, спеціально до початку зимового сезону було проведено роботи з модернізації 10-ти базових станцій. А з новими тарифними планами компанії з абонентською платою від 20 грн в місяць, використання 3G від Інтертелеком стало ще більш вигідним.



Новини та прес-релізи