04.01.2016

Інтертелеком забезпечив безкоштовним Wi-Fi автобуси «Автолюкс»

У червні 2016 року завершився другий етап інтернетизації міжміських пасажирських автобусів.

wifi-na-bortu_oktober_15.jpgУ пасажирських автобусах компанії «Автолюкс», яка є одним з провідних перевізників на українському ринку, з'явився безкоштовний бездротовий інтернет-доступ від Інтертелеком.

Оператор вже забезпечив Wi-Fi з'єднанням 30 автобусів, зайнятих на міжміських маршрутах по всій Україні.

Співпраця «Автолюкс» та Інтертелеком почалася в рамках національної програми оператора по інтернетизації громадського транспорту і в грудні 2015 року перейшла на новий рівень. Для забезпечення міжміських автобусів «Автолюкс» високошвидкісним Wi Fi з'єднанням фахівці оператора розробили спеціальне технічне рішення: комплект обладнання, покликаний забезпечити максимальну швидкість передачі даних при русі транспортного засобу по швидкісній міжміській трасі.

Після успішного тестування нового рішення на 10 автобусах проект був розширений. На сьогоднішній день Wi-Fi доступом до мережі обладнані вже 30 автобусів. Пасажири більше десятка напрямків міжміських поїздок по всій Україні вже сьогодні можуть користуватися високошвидкісним бездротовим інтернетом прямо в дорозі.

Як володар найширшого покриття 3G мережі, яке охоплює всі основні автомобільні шляхи сполучення в Україні, Інтертелеком є єдиним українським оператором, здатним втілити в життя проект такого масштабу — що оператор вже не раз продемонстрував в ході реалізації своєї програми інтернетизації країни. На сьогоднішній день більше 760 одиниць громадського транспорту України, серед яких міські та міжнародні автобуси, маршрутні таксі тощо, укомплектовані мобільним Wi Fi. Жителі та гості 18 регіонів країни вже користуються всіма можливостями інтернету прямо під час поїздки, підключаючись до інтернету на швидкості до 14,7 Мбіт/с. Крім того, безкоштовним Wi-Fi від Інтертелеком обладнані всі швидкісні поїзди «Інтерсіті» та «Інтерсіті +».

«Компанія «Автолюкс» — один з лідерів на українському ринку пасажирських перевезень. Для нас було важливо забезпечити пасажирів безперервним доступом до онлайн-сервісів у подорожах, і завдяки найширшому покриттю 3G мережі в Україні, яке охоплює всі основні міжміські траси, ми змогли успішно вирішити цю задачу, — зазначив генеральний директор компанії Інтертелеком Борис Акулов. — Спеціально для цього проекту фахівці компанії створили унікальне технічне рішення, яке успішно показало себе в умовах швидкісного руху по міжміським трасам».


Новини та прес-релізи