30.10.2019

Компанія Інтертелеком спільно з Кабінетом Міністрів України та GSM-операторами підписали Меморандум про забезпечення максимального покриття території України 4G зв'язком


29 жовтня поточного року в Маріуполі на інвестиційному форумі Інтертелеком, Vodafone Україна, Lifecell, Київстар та Кабмін підписали Меморандум про взаєморозуміння, метою якого є забезпечення максимального покриття території України мережами мобільного зв'язку четвертого і п'ятого поколінь і надання мобільного широкосмугового доступу до Інтернету максимальній кількості громадян. В цей же день НКРЗІ своїм рішенням схвалила «Спільний план заходів щодо виконання пунктів 4 і 5 заходів щодо поліпшення доступу до мобільного Інтернету, затверджених Указом Президента №497/2019».

Інтертелеком вважає, що підписання цих документів є основоположним і додасть більше прискорення для розвитку нових технологій і сучасних послуг зв'язку, в т.ч. в сільській місцевості та важкодоступних районах України, і готовий активно включитися в їх негайне виконання. Реалізація цих документів дозволить істотно поліпшити інвестиційний клімат і умови для розвитку галузі, зменшити дефіцит частотних ресурсів для діючих і нових технологій, здійснити гармонізацію спектра з Європою, значно зменшити взаємні перешкоди між мережами операторів.

Компанія Інтертелеком зацікавлена в якнайшвидшому переході на нові технології і вже виконала значну підготовчу роботу для цього. Але переведення абонентів на нову технологію вимагатиме виконання цілого комплексу заходів і не може бути виконаний одномоментно, відключенням технології CDMA. Він повинен здійснюватися поетапно, з дотриманням чинного законодавства, і найголовніше з дотриманням інтересів діючих абонентів. Компанія Інтертелеком завершує розробку такого плану і готова найближчим часом обговорювати його з регулятором, а також широко інформувати громадськість про його виконання.


Новини та прес-релізи