16.03.2020

Компанії Інтертелеком 19 років!

Друзі!

Сьогодні компанії «Інтертелеком» виповнюється 19 років! Вже 19 років ми постійно впроваджуємо нові стандарти якості та щоденно покращуємо послуги зв’язку в Україні. Зараз ми активно розширюємо покриття, щоб ви могли користуватися нашими послугами у кожному куточку країни.

16 березня 2000 — ДКЗІ було ухвалено рішення про видачу ліцензії на види діяльності, а вже через рік у цей же день відбулося офіційне відкриття ТОВ «Інтертелеком» та підключення першого абонента.

Дякуємо вам за довіру та за те, що ви з нами!


Читати детальніше:

2000

16 березня — ДКЗІ ухвалено рішення про видачу ліцензії на види діяльності

2001

6 лютого — здача завершеного об'єкта МЦК АТС ТОВ «Інтертелеком» в Одесі державній комісії

16 березня — офіційне відкриття ТОВ «Інтертелеком». Початок комерційної експлуатації системи. Підключення першого абонента

18 травня — підключений 100-й абонент мережі «Інтертелеком»

листопад — підписаний контракт на реконструкцію системи з метою переходу в 3G1x

2002

18 лютого — в Одесі запущена базова станція (вул. Велика Арнаутська)

19 квітня — до мережі підключений тисячний абонент

серпень — початок тестування 3G1x

10 грудня — уведена послуга «Електронний офіс» — поєднання комутованої та некомутованої передачі даних, голосового зв'язку і передачі факсу

2003

березень — завершення робіт з оцифрування РРЛ ОРТПЦ у напрямку Одеса — Котовськ для організації цифрових каналів зв'язку і поширення телепрограм

7 жовтня — підписання контракту з Lucent Technologies по розширенню комутатора центру керування і переходу мережі на двадцять першу версію програмного забезпечення

2004

січень — завершення будівництва і введення в експлуатацію другої черги транспортної мережі в Одесі

лютий — в Одесі запущена базова станція «Фонтанська» (вул. Курчатова)

березень — початок монтажних робіт з розширення комутатора і центру керування

2005

21 січня — компанія «Інтертелеком» стала переможцем у щорічному рейтингу «Народне визнання 2004» у номінації «Народний Зв'язок Року»

1 жовтня — компанія отримала ліцензію на надання послуг телефонного зв'язку загального користування майже на всій території України; перехід на потужний комутатор 5ESS2000 із функціями МЦК, АМТС, ОПТС, здатний підтримувати до 500 базових станцій (750 тис. абонентів)

1 грудня — відкриття офіційного сервісного центру в Одесі, число абонентів компанії досягло 27000

2006

20 липня — компанія отримала ліцензію на мобільний зв'язок для роботи у 18 регіонах України, а також національний код доступу мережі «094»

23 грудня — «Інтертелеком» почав тестування мережі третього покоління (3G EV-DO) на устаткуванні Lucent Technologies, ввів у дію код доступу до мобільної мережі NDC — 094

2007

29 травня — «Інтертелеком» увів в експлуатацію 41 тис. номерів в обласних центрах України

10 липня — компанія «Інтертелеком» успішно завершила перший етап створення мережі сільського зв'язку з бездротовим доступом в Одеській області.

31 серпня — компанія «Інтертелеком» стала переможцем конкурсу «Найкращий підприємець року в Одеській області» у номінації «Найкращий підприємець у сфері зв'язку»

27 грудня — кількість діючих абонентів мережі «Інтертелеком» перевищила 100 000

2008 рік

1 квітня — «Інтертелеком» перейшов на EVDO Rev. А

10 квітня — завершено перший етап розвитку мережі компанії «Інтертелеком».

28 квітня — «Інтертелеком» виводить на ринок мобільні голосові й інтернетові prepaid-послуги

12 серпня «Інтертелеком» завершив перший етап розвитку мережі 3-го покоління за технологією EVDO Rev A. В режим широкосмугового доступу з максимальною швидкістю download — 3,1 Мбіт/с та upload — 1,8 Мбіт/с переведено 150 базових станцій в 16 областях та обласних центрах України

8 вересня — абонентська база «Інтертелеком» перевищила 200 000 абонентів

2009

16 квітня — «Інтертелеком» надає абонентам можливість керування послугами компанії за допомогою електронної Автоматичної Системи Самообслуговування Абонентів (АССА)

16 липня — ТОВ «Інтертелеком» отримав ліцензії на користування радіочастотним ресурсом та на надання послуг мобільного зв'язку, міжміського телефонного зв'язку та фіксованого місцевого телефонного зв'язку з використанням безпроводового доступу по технології CDMA.

2010

18 лютого — З 16 лютого компанія «Інтертелеком» вводить нумерацію мережі місцевого бездротового зв'язку стандарту CDMA у місті Лубни, у кількості двох тисяч номерів (5361) 78000 — 79999. Раніше в Полтавській області були введені в експлуатацію десять тисяч номерів

1 березня — кількість користувачів (абонентів) перевищила 400 тис.

21 квітня За ініціативою Міністерства промислової політики АР Крим компанія «Інтертелеком» візьме участь в доброчинній акції до дня Перемоги і надасть 80 стаціонарних терміналів LG LSP 400 для ветеранів і учасників ВВВ. Установка телефонного устаткування і подальше надання послуг зв'язку відбувається за рахунок компанії.

2011

15 квітня нова послуга «Sip-номер» — дозволяє телефонувати зі свого номеру, використовуючи інтернет, наприклад, там, де немає покриття, або за кордоном

27 травня — визнаний переможцем Міжнародного конкурсу «Фаворити Успіху — 2010» як найкращий «Оператор стільникового зв'язку в стандарті CDMA».

2 червня «Інтертелеком» передав Національній комісії регулювання зв'язку заяву про повернення незадіяного номерного ресурсу.

2012

Оператор «Інтертелеком» першим з українських операторів впровадив для абонентів сервіс Gmail SMS від Google. Користувачі Gmail можуть відправляти через чат безкоштовні SMS абонентам оператора «Інтертелеком» на мобільний номер 094 та отримувати миттєві відповіді за допомогою SMS.

У червні відповідно до отриманих ліцензій оператор «Інтертелеком» організував першу комерційну зону широкосмугового доступу в інтернет за технологією Wi-Fi.

Відкриття офіційних сторінок оператора в популярних соціальних мережах «Facebook» і «Вконтакте».

«Інтертелеком» виступив постачальником телекомунікаційних послуг для реалізації проекту забезпечення відеоспостереження для парламентських виборів. Оператор забезпечив 2163 виборчих дільниць у найвіддаленіших населених пунктах швидкісним мобільним доступом до мережі інтернет у районних центрах та селах.

У грудні оператор «Інтертелеком» першим з українських операторів зв'язку підписав партнерську угоду з міжнародним електронним платіжним сервісом ezetop, для поповнення абонентських рахунків за кордоном.

2019

22 травня 2019 року була анонсована зміна умов тарифікації в більшості тарифних планів з 1 червня 2019 року, яка призведе до скорочення обсягу хвилин на дзвінки та інтернет-трафіку. У інтернет-тарифах з обмеженням швидкості після вичерпання денного інтернет-трафіку буде встановлено обмеження швидкості 64 кілобіт на секунду, замість 128 кілобійтів. В тарифних планах з безлімітним інтернетом (окрім тарифного плану «Безлімітний інтернет») буде встановлено денне обмеження інтернет-трафіку на максимальній швидкості.

2020

7 лютого 2020 року на засідання Національної комісії з питань регулювання зв'язку та інформатизації було прийнято рішення про дострокове впровадження оператором Інтертелеком стандарту зв'язку 4-го покоління. Дане рішення надає компанії право отримати ліцензію на LTE і почати процес розвитку мережі по всій території України.


Новини та прес-релізи