10.02.2020

Інтертелеком починає роботу по впровадженню стандарту LTE-800


Компанія Інтертелеком рада повідомити, що 7 лютого 2020 року на засідання Національної комісії з питань регулювання зв'язку та інформатизації було прийнято рішення про дострокове впровадження оператором Інтертелеком стандарту зв'язку 4-го покоління. Дане рішення надає компанії право вже 1 квітня отримати ліцензію на LTE і почати процес розвитку мережі по всій території України.

Цьому рішенню передувала постанова Кабінету міністрів «Про внесення змін до Плану використання радіочастотного ресурсу», яка покликана перерозподілити радіочастотний спектр 800-900 МГц між чотирма операторами і розширити покриття території країни широкосмуговим мобільним інтернетом.

Після отримання ліцензії почнеться складний етап переналаштування мереж, заміни, встановлення нового обладнання, частотних фільтрів базових станцій, перемикання каналів. Однак абонентам Інтертелеком не варто переживати, фахівці компанії працюють над максимальним нівелюванням всіх втрат і згасань сигналу.

Піклуючись про своїх абонентів, компанія розробляє план і умови для комфортного переведення своїх абонентів зі стандарту CDMA в LTE. Клієнтам будуть запропоновані акційні пропозиції, програми лояльності за якими абоненти зможуть замінити своє CDMA обладнання на нове LTE обладнання. Також звертаємо увагу, що після отримання LTE ліцензії, компанія до 2025 року продовжить надавати послуги в стандарті CDMA, без шкоди для діючих абонентів.


Новини та прес-релізи